Aanbod

section border
section border

Hoe gaan we te werk?


tandwielen

Omdat veiligheid, gezondheid en paardenwelzijn voorop staat bij 4Feet2Move wordt er uitgebreid de tijd genomen om kennis te maken met elke combinatie alvorens de training start. Bij de eerste kennismaking krijg jij alle ruimte om jezelf en je paard voor te stellen. Daarbij stelt Tyra mogelijk een aantal aanvullende vragen om jouw hulpvraag helder te maken en rekening te kunnen houden met bijvoorbeeld fysieke belemmeringen of angsten.


man met vergrootglas

Tyra observeert paard en de ruiter tijdens de warming up, op deze manier kan zij gericht advies geven aan jou als ruiter. Er wordt altijd gestart vanuit een solide basis; een heldere afstemming tussen paard en ruiter met aandacht voor correcte biomechanica, paardengedrag en lichaamsgebruik.

4Feet2Move geeft ruiters handvatten mee om zelfstandig stappen te zetten richting het gewenste doel. Tijdens de training bepaal jij waar de focus op ligt en waar naartoe gewerkt gaat worden. Dat kunnen bijvoorbeeld het dressuurmatig opleiden van het (jonge) paard zijn, verkeersmak maken, angsten/trauma overwinnen, gedragsproblemen oplossen of andere uitdagingen waar extra aandacht voor nodig is.

afbeelding met punten en een vlaggetje

Fases

Samenvattend werkt 4Feet2Move in de training in 3 verschillende fasen:

 1. Gewenningsfase
 2. Dit is de fase waarin een paard moet leren wennen aan het ruitergewicht op zijn rug. Hierbij wordt er ook aandacht besteed aan het vinden van balans. In de eerste fase zijn takt* en losgelatenheid* de voornaamste onderdelen waaraan gewerkt wordt.
  Het eigen zuivere ritme van de beweging. In elke gang moet het paard in een taktmatige beweging lopen. Dat betekent in de stap een 4-takt, draf een 2-takt en galop een 3-takt.
  Losheid, souplesse en ontspanning. Het paard kan alleen in zuivere takt bewegen als de rug veert en de spieren van de hals en rug zich zonder dwang aan- en ontspannen. Bij een ontspannen gaand paard buigen en strekken de gewrichten zich gelijkmatig.
 3. De ontwikkeling van verticaal en horizontaal evenwicht
 4. In de tweede fase heeft het paard al een start gemaakt in het ontwikkelen van verticale en horizontale balans wat verder in het proces over zal gaan in draagkracht. In deze fase wordt aandacht besteed aan horizontaal evenwicht bevestigen en het stimuleren van het achterbeen gebruik. In deze fase ligt de focus meer op
  aanleuning*
  , takt en
  schwung*
  .
  Een verende verbinding tussen de ruiterhand en de mond van het paard, welke opgezocht wordt door het paard.
  Het activeren van het achterbeen resulteert in impuls wat ervoor zorgt dat het paard zijn benen energiek optilt. In het zweefmoment swingt het paard goed met zijn benen in voorwaartse richting.
 5. Het ontwikkelen van draagkracht
 6. De derde en laatste fase richt zich op het ontwikkelen van draagkracht: evenwicht verplaatsen naar de achterhand en daarbij ook het opnemen van gewicht in de achterhand. In deze fase wordt er voornamelijk gericht op
  rechtrichten*
  en
  verzamelen*
  .
  Het plaatsen van de voorhand vóór de achterhand. Door de natuurlijke scheefheid van het paard te corrigeren wordt verzameling mogelijk gemaakt. Door recht te richten creëer je balans op zowel rechte als gebogen lijnen.
  Het bundelen van energie en het dragen van meer gewicht op de achterhand. Bij verzameling worden beide achterbenen richting het zwaartepunt van het paard opgetild en neergezet. Door de toenemende kracht van het paard kan het paard zich meer buigen in de gewrichten en achterhand waardoor de croupe van de achterhand daalt en de oprichting in de voorhand toeneemt.

Zodra deze drie fasen zijn bereikt komen we tot het hoofddoel van de dressuur namelijk Durchlässigkeit, wat wil zeggen dat paard en ruiter in harmonie samenwerken en geheel in ontspanning alle hulpen doorlaat.

section border
section border
tyra op een paard
section border
section border

Aanbod


Alle onderstaande prijzen zijn exclusief reiskosten; €0,21 per extra gereden km vanaf 1931CH enkele reis. Reiskosten worden in mindering gebracht bij aansluitende combinaties op dezelfde locatie.

Proefles
€25

Wil jij graag ontdekken wat 4Feet2Move voor jou en je paard kan betekenen? Kies dan voor een proefles, waarin we uitgebreid kennismaken en samen de eerste stappen zetten richting jullie persoonlijke werkdoel. In deze speciale les ligt de nadruk op het helder formuleren van jullie behoeften en doelen, waarna we gezamenlijk werken aan het verwezenlijken ervan. Het maakt niet uit op welk niveau jij en je paard momenteel zitten of welke wensen en ambities je koestert; iedereen en alle paarden zijn meer dan welkom!

Losse training
€35

Wil je graag dieper ingaan op de training en samen met 4Feet2Move verder werken aan de ontwikkeling van jou en je paard? Kies dan voor een losse trainingssessie, waarbij we gezamenlijk stap voor stap de weg vervolgen naar jullie einddoel. Of je nu aan het begin staat van jullie reis of al verder gevorderd bent, er is altijd ruimte voor groei en verbetering. Samen creëren we een unieke trainingservaring die perfect aansluit op jullie behoeften en niveau. Iedereen, ongeacht ervaring of ambities, is van harte welkom om samen met 4Feet2Move aan de slag te gaan!

5-Lessen pakket
€150

Is jouw enthousiasme aangewakkerd en overweeg je wekelijks een gestructureerde training in te plannen? Ontdek dan het 5-Lessenpakket, een aantrekkelijke optie voor wie regelmatig wil trainen en optimaal voordeel wil halen uit de sessies. Met dit pakket ben je verzekerd van een consistente en progressieve aanpak, waardoor jij en je paard samen gestaag vooruitgang boeken. Neem de volgende stap in jullie trainingsreis en profiteer van de voordelen die het 5-Lessenpakket te bieden heeft!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

section border
section border