De weg naar harmonie tussen ruiter en paard

4Feet2Move Jouw Begeleider in Paardentraining

section border
section border
welkom afbeelding; Tyra met een paard

Welkom bij 4Feet2Move!


4Feet2Move biedt op maat gemaakte instructie op locatie. Dit omvat zowel het trainen van jouw paard vanaf de grond als het trainen onder het zadel. Waar 4Feet2Move graag naartoe werkt, is een ontspannen, zelfverzekerde band tussen ruiter en paard, waarbij de ruiter bewust wordt gemaakt van zijn/haar hulpgeving. Op deze manier werken wij samen naar heldere communicatie en lichtheid toe. 4Feet2Move opereert voornamelijk in Noord-Holland, maar in overleg kunnen er ook buiten deze regio afspraken gemaakt worden voor trainingen op locatie.

afbeelding initiatiefnemer Tyra die een paard kust

Initiatiefnemer


Haar hele leven is Tyra al niet weg te slepen bij haar goudeerlijke viervoeters! Door de jaren heen heeft ze dan ook enorm veel mogen leren van professionals over huisvesting, voeding en voornamelijk training. Naast haar opleiding aan de Hippische Professionals heeft ze gewerkt op diverse trainingsstallen en is ze met verschillende type paarden en mensen in aanraking gekomen. Hierdoor heeft ze inzichten gekregen en heeft ze leren inspelen op paard en ruiter. Tyra werkt vanuit rust, zachtheid, observeert nauwkeurig en communiceert duidelijk. Daarnaast biedt ze graag een luisterend oor en is ze positief ingesteld.

Tyra-afbeelding
section border
section border

Elke kleine stap die je zet is belangrijk om het grote geheel te vormen

- Tyra van Beek

Onze Klanten

Beoordelingen

persoon-testimonial

Begeleiding met Passie

Met heel veel geduld en aanpassingsvermogen heeft Tyra mijn dochter en mij door een heel proces begeleid na het kopen van ons eerste paard. Ze bezit over vele bijzondere eigenschappen waardoor ze uitblinkt in haar werk, met zowel mens als paard.

Ze overziet zowel het totaal plaatje als waar in het proces jij en je paard zich bevinden en kan zich naadloos aanpassen aan ieders niveau. Het is heel fijn om met Tyra te werken omdat ze goed kan luisteren en echt oog heeft voor jou als klant en jouw paard. Ze biedt haar kennis en kunde aan op maat waardoor ons zelfvertrouwen als beginners heeft kunnen groeien. We hadden zonder haar niet gestaan waar we nu staan en zijn haar zeer dankbaar!

- Marit & Imme

Leerzame Reis naar Vertrouwen en Subtiliteit

Ik liep flink vast in de training van mijn paard, zelfs tot het punt waarop hij zich losrukte en ervandoor ging. Op dat moment besloot ik Tyra om hulp te vragen. Samen zijn we gestart met het oppakken van de training vanaf de basis en vanaf de grond. Tyra voorzag me van waardevolle inzichten waardoor de communicatie tussen mij en mijn paard niet alleen sterker en beter werd, maar ook subtieler.

Het werken vanaf de grond leerde me bovendien om de verschillende gangen en houdingen van het paard te observeren, wat ik later ook onder het zadel kon ervaren. Wat ik waardeer aan Tyra's lessen, zowel vanaf de grond als in het zadel, is haar heldere uitleg en begeleiding.

Tyra hanteert geen directe benadering van goed of fout. Ze legt zaken op een duidelijke manier uit en laat me vervolgens zelf het verschil ervaren. In plaats van direct te vertellen wat ik moet doen, stimuleert ze me om dingen uit te proberen en zelf na te denken over de veranderingen die ik voel. Deze aanpak helpt me enorm, zowel tijdens als buiten de lessen, om zelfstandig verder te trainen.

Voorheen vond ik het lastig te bepalen wanneer ik bepaalde hulpen moest geven buiten de instructies van Tyra om. Nu ik het zelf ervaar en er bewust van ben tijdens de lessen, lukt het me ook daarbuiten om te weten wanneer ik iets kan toepassen.

Tyra legt niet alleen de nadruk op mijn doelen, maar heeft ook veel oog voor het welzijn van het paard. Wat is haalbaar voor hem, welke signalen geeft hij, en vragen we niet te veel in één keer? Ik ben dankbaar dat Tyra op mijn pad is gekomen. Sindsdien hebben mijn paard en ik aanzienlijke vooruitgang geboekt, zowel in onze training als in onze band en wederzijds begrip.

- Lotus

persoon-testimonial

Vertrouwen Herwonnen

Ik had moeite met het lezen van mijn paard. Hij vindt dingen snel spannend en sluit zichzelf dan af. Het beleren werd hierdoor ook een echte uitdaging. Elke keer als ik dacht dat hij er oké mee was dat ik op hem ging zitten raakte hij toch weer in paniek op een bepaald moment. Tyra heeft mijn paard het vertrouwen gegeven dat hij het kan en mij geleerd om beter naar mijn paard te kijken en luisteren.

- Wendy

Heel blij mee!

Missy en ik hebben zoveel geleerd van Tyra. Missy had al een tijdje niet gewerkt en we moesten elkaar nog leren kennen. Dat was best een uitdaging voor zowel Missy als voor mijzelf. Door de lessen van Tyra en alle tips tussendoor hebben we zoveel vooruitgang geboekt. Heel blij mee!

- Manu